Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печен джолан с картофи и бира

Печен джолан с картофи и бира

Печен джолан с картофи и бира
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"На това му казваме вкусен джолан. Не забравяйте да го споделите с приятели или, разбира се, с нас"

Необходими продукти

  • свински джолани - 2 броя
  • бира - 300 - 400 мл
  • картофи - 600 грама
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • морска сол
  • зехтин
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте чесъна с малко морска сол. Натрийте много добре свинските джолани, след което ги поръсете с черен и червен пипер. Намажете ги и с малко олио.

Нарежете на кръгчета обеления лук. Намазнете тава за печене и наредете кръговете лук на дъното.

Поставете джоланите в лука и запечете в умерено загрята фурна за половин час.

Извадете и добавете нарязаните картофи, посолете и ги овкусете с черен пипер. Сипете бирата и върнете тавата във фурната.

Намалете градусите на 160 и печете свинското около 2 часа.

Ако искате, може да прехвърлите отделения сос в тиган и да налеете малко вода, след което го да го сварите до сгъстяване. Залейте с него месото и картофите.

Печеният джолан с картофи и бира е много вкусен!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: