Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан с картофи и бяло вино

Свински джолан с картофи и бяло вино

Свински джолан с картофи и бяло вино
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Няма как да сбъркате аромата на джоланчето с картофки"

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • свински джолан - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете няколко разреза на свинския джолан с ножа. Овкусете с подправките и добавете бялото вино. Оставете за нощта в хладилник.

Обелете и нарежете картофите и лука. Поставете в тава, овкусете с подправки, добавете олио и вода до средата.

Отгоре сложете месото. Завийте с фолио свинското с картофи и печете 90 мин.

Махнете фолиото и допечете свинския джолан с картофи и бяло вино още 10 мин.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: