Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени картофи с бяло вино

Задушени картофи с бяло вино

Задушени картофи с бяло вино
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Апетитни задушени картофи с бяло вино - опияняващо вкусни са"

Необходими продукти

  • яйца - 4 сварени
  • картофи - 4 големи
  • бульон - 1 литър (зеленчуков или рибен)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в широка тенджерка и задушете наситнения лук до готовност.

Междувременно обелете картофите и ги нарежете на колелца, дебели около 1 см.

Прибавете в тигана пасирания чесън и след 2-3 секунди прибавете картофите. Налейте виното и гответе до изпаряване на алкохола.

Сипете бульона и варете на умерен огън до омекването на картофите. По време на готвенето не разбърквайте.

Разпределете картофите в чинии и добавете към тях нарязаните сварени яйца. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Задушените картофи с бяло вино са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: