Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан с картофи и моркови

Свински джолан с картофи и моркови

Свински джолан с картофи и моркови
Снимка: Анонимен
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Ах, как всички ще се зарадват вкъщи щом разберат каква вкусотия ги чака на трапезата"

Необходими продукти

  • картофи - 6 бр.
  • свински джолан - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • вино - 1/2 к.ч. бяло
  • черен пипер
  • розмарин
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с малко мазнина запечатайте свинския джолан и от двете страни.

След това го прехвърлете в голяма тенджера и го варете с малко сол до готовност.

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета, а морковите нарежете на колелца. Изчистете и чесъна.

Сложете всички зеленчуци в глинен гювеч, като между тях добавите и цели скилидки чесън.

Овкусете ги добре, залейте със зехтин и разбъркайте.

Поставете джолана от тенджерата в средата на гювеча и налейте виното и един черпак от бульона, в който варихте свинското.

Печете свинския джолан с картофи и моркови в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: