Начин на приготвяне
Обелете, нарежете и сварете картофите. Намачкайте сварените картофи на пюре и оставете да се охладят леко.
Смесете каймата с жълтъка и я овкусете с чубрица, магданоз и черен пипер, разбъркайте.
Прибавете овкусената кайма към картофеното пюре и разбъркайте добре.
Намокрете ръцете си и оформете крокети, дълги около 8 см.
Приберете ги във фризера, за да стегнат за 20-30 минути.
За панировката сипете брашното и галетата в отделни чинии, а яйцето разбийте в купичка.
Загрейте достатъчно олио в тиган.
Потапяйте крокетите първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата.
Изпържете ги в загрятото олио до хубав златист загар и от двете страни. Котлонът не трябва да е максимално загрят, за да се изпържат добре и да не прегорят.
Поднесете готовите крокети със зеленчуци по ваш избор.
Крокетите от картофи с кайма и лук са готови.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и рецептите ни за вкусни картофени кюфтета.