Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Морковът се обелва и измива.
Картофите се нарязват на 2-3 парчета. Морковът се реже на едри парчета, за да се свари по-бързо. Слагат се в тенджера с вода и се варят до готовност.
Изцеждат се и се оставят да поизстинат.
През това време лукът се почиства и нарязва на ситно. Магданозът се измива и нарязва на ситно.
Картофите с моркова се намачкват хубаво на пюре. Към тях се добавят яйцата и олиото. Разбърква се.
Добавят се самардала и черен пипер. Овкусява се със сол. Добавя се брашното и сместа се разбърква добре. Подготвя се тава с хартия за печене.
В дълбока широка чиния се слага царевично брашно. От картофената смес се оформят крокети. Може да бъдат като кюфтенца или продълговати. Овалват се в царевичното брашно.
Нареждат се в тавата. Повтаря се до приключване на сместа. Пекат се до златисто.
Крокетите с картофи на фурна може да се сервират с чеснов сос.