Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с картофи, кайма и домати

Мусака с картофи, кайма и домати

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Новак
261
Мусака с картофи, кайма и домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Любимата мусака с картофи, кайма и домати - богата и вкусна"

Необходими продукти

  • картофи - 1 килограм
  • кайма - 700 грама смес
  • лук - 1 глава
  • домати - 2
  • червен пипер
  • чубрица
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • За заливката
  • яйца - 3
  • кисело мляко - 400 грама
  • брашно - 1 с.л.
  • сода - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо наситнете лука и го запържете в сгорещеното олио.

Прибавете каймата и я запържете, като добре я раздробите, за да не остават големи топчета. Сипете и ситно нарязаните/настъргани домати.

Овкусете сместа със сол, червен и черен пипер, чубрица.

Налейте около 100 мл топла вода и гответе до изпаряването на течността.

Картофите нарежете на ситни кубчета и ги прехвърлете в намазнена тава. Отгоре сипете каймата и залейте с гореща вода - колкото да покрие продуктите.

Печете мусаката в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути.

Малко преди да е напълно готова, залейте мусаката добре смесените продукти за заливката.

Печете до зачервяване.

Мусаката с картофи, кайма и домати е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: