Начин на приготвяне
Първо наситнете лука и го запържете в сгорещеното олио.
Прибавете каймата и я запържете, като добре я раздробите, за да не остават големи топчета. Сипете и ситно нарязаните/настъргани домати.
Овкусете сместа със сол, червен и черен пипер, чубрица.
Налейте около 100 мл топла вода и гответе до изпаряването на течността.
Картофите нарежете на ситни кубчета и ги прехвърлете в намазнена тава. Отгоре сипете каймата и залейте с гореща вода - колкото да покрие продуктите.
Печете мусаката в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути.
Малко преди да е напълно готова, залейте мусаката добре смесените продукти за заливката.
Печете до зачервяване.
Мусаката с картофи, кайма и домати е готова.