Начин на приготвяне
Нарежете на кубченца картофите.
Загрейте олио в тиган и запържете лука с чушките и морковите. Добавете каймата и я раздробете добре.
В тигана прибавете доматения сок, картофите и овкусете с подправките. Разбъркайте и след кратко задушаване сипете всичко в тава за печене.
Сипете вода, която трябва да покрива продуктите.
Включете фурната на 200 градуса и печете мусаката около 40 минути.
Загрейте маслото и запържете маслото в него. Сипете млякото и бъркайте постоянно. Посолете, овкусете с подправки по избор и добавете разбитите яйца.
Поръсете мусаката с половината от кашкавала и залейте със соса. Отгоре поръсете с останалия кашкавал и върнете във фурната за още 15-тина минути.
Кашкавалената мусака с кайма е готова.