Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Кашкавалена мусака с кайма

Кашкавалена мусака с кайма

Кашкавалена мусака с кайма
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2с Видео
31/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Една порция никога не ни стига от тази кашкавалена мусака"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 500 грама
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 - 2 броя
  • доматен сок - 150 - 200 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • за соса
  • прясно мляко - 500 мл
  • кашкавал - 200 грама
  • масло - 60 грама
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • индийско орехче - 1 щ.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кубченца картофите.

Загрейте олио в тиган и запържете лука с чушките и морковите. Добавете каймата и я раздробете добре.

В тигана прибавете доматения сок, картофите и овкусете с подправките. Разбъркайте и след кратко задушаване сипете всичко в тава за печене.

Сипете вода, която трябва да покрива продуктите.

Включете фурната на 200 градуса и печете мусаката около 40 минути.

Загрейте маслото и запържете маслото в него. Сипете млякото и бъркайте постоянно. Посолете, овкусете с подправки по избор и добавете разбитите яйца.

Поръсете мусаката с половината от кашкавала и залейте със соса. Отгоре поръсете с останалия кашкавал и върнете във фурната за още 15-тина минути.

Кашкавалената мусака с кайма е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: