Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле с кашкавалена коричка

Печено пиле с кашкавалена коричка

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
7322k119
02/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Печено пиле с кашкавалена коричка - звучи толкова вкусно, че още днес май ще си го хапнем"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3
  • чушки - 3 червени
  • люти чушки - 2 - 3 бр. (по желание)
  • чесън - 5 скилидки
  • кафява захар - 3 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова подправка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л
  • лимони - 1 бр.
  • кашкавал - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате цяло пиле, разфасовайте го, а ако ползвате бутчета - разрежете ги на две.

Наситнете чесъна и го запържете за няколко секунди в сгорещена мазнина. Махнете тигана от котлона и добавете подправките и кафявата захар. Разбъркайте добре.

В тавата, в която ще печете пилето, сипете малко мазнина и сложете пилешкото. Между него наредете нарязаните чушки, изстискайте лимоновия сок.

Отделете малка част от чесновата смес, а другата сипете върху месото. В случай, че обичате люто, добавете и 2-3 люти чушлета.

Сложете в загрята на 170 градуса фурна за около час. Не сипвайте никаква течност, защото пилето ще си пусне мазнина.

Наблюдавайте и ако месото започне да загаря, най-добре покрийте с алуминиево фолио.

След час извадете тавата и поръсете обилно с кашкавал, добавете останалата чеснова смес и върнете във фурната до разтопяването на кашкавала.

Печеното пиле с кашкавалена коричка е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: