Начин на приготвяне
Ако използвате цяло пиле, разфасовайте го, а ако ползвате бутчета - разрежете ги на две.
Наситнете чесъна и го запържете за няколко секунди в сгорещена мазнина. Махнете тигана от котлона и добавете подправките и кафявата захар. Разбъркайте добре.
В тавата, в която ще печете пилето, сипете малко мазнина и сложете пилешкото. Между него наредете нарязаните чушки, изстискайте лимоновия сок.
Отделете малка част от чесновата смес, а другата сипете върху месото. В случай, че обичате люто, добавете и 2-3 люти чушлета.
Сложете в загрята на 170 градуса фурна за около час. Не сипвайте никаква течност, защото пилето ще си пусне мазнина.
Наблюдавайте и ако месото започне да загаря, най-добре покрийте с алуминиево фолио.
След час извадете тавата и поръсете обилно с кашкавал, добавете останалата чеснова смес и върнете във фурната до разтопяването на кашкавала.
Печеното пиле с кашкавалена коричка е готово.