Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Кокоша яхния с лук по селски

Кокоша яхния с лук по селски

Кокоша яхния с лук по селски
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Не знаем дали вкусът или ароматът на тази яхния е по-добър"

Необходими продукти

  • лук - 500 грама
  • кокошка - 500 грама
  • праз - 1 стрък
  • олио - 1 к.ч.
  • домати - 2 средно големи
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бульон - от варенето на кокошката
  • черен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете кокошката до готовност.

Обелете и наситнете праза и лука.

Прехвърлете ги в тава за печене. Сипете олиото и запечете в загрята фурна. Когато лукът омекне, добавете настърганите домати, червения пипер и обезкостеното месо.

Сипете от бульона, който трябва да покрие продуктите. Поръсете със сол и черен пипер, върнете във фурната и печете до омекване на месото.

Малко преди яхнията да е напълно готова, извадете тавата и сгъстете с разтворено в малко вода брашно. Върнете за още няколко минути във фурната.

Поръсете с магданоз и сервирайте.

Кокошата яхния с лук по селски е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: