Начин на приготвяне
Заекът се нарязва на парчета и се накисва в смес от вино и оцет. Ако течността не стига да я покрие, се добавя и малко студена вода. Слагат се подправките и едро нарязаната глава лук. Заекът се остава да се маринова поне едно денонощие.
На другия ден се загрява маслото, добавя се нарязана сланина и се запържва за кратко. Когато сланината се поразтопи, се добавя брашното, запържва се до тъмно златисто.
Поставят се парчетата заешко месо, залива се с виното. Запръжката се разрежда с 4 ч.ч. вода. Прибавя се сол, червен пипер, нарязаните на дребно гъби и ситно нарязан магданоз.
Яхнията се оставя да се готви на тих огън около 90 минути. Когато сосът изври наполовина и месото омекне - е готова.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за печен заек, вкусно заешко с картофи или нашата заешка чорба.