Начин на приготвяне
Направете марината за дивечово месо от водата, оцета, нарязаните на едро лук, морков, целина и скилидки чесън, зърната черен пипер и захарта и накиснете в нея заека най-малко за 24 часа, за да омекне стегнатата му мускулатура.
Отцедете маринования заек, почистете го от сухожилията и ципите и го нарежете на порции.
В горещото олио запържете порциите месо, извадете ги и в същата мазнина добавете последователно ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре.
Върнете месото, сипете бульона, прибавете половината вино, черния пипер, дафиновите листа, бахара и солта и варете на тих огън до полуомекване.
Добавете задушените в олио главички арпаджик, обелените скилидки чесън, нарязаните домати и останалото вино.
Задушавайте, докато месото напълно омекне и сложете маслото.
Когато сервирате яхнията, поръсете порциите с наситнен магданоз.