Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Попска яхния с пилешко и арпаджик

Попска яхния с пилешко и арпаджик

Попска яхния с пилешко и арпаджик
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Може би се питате какво ще готвим днес. Със сигурност ще бъде тази яхния с пилешко и арпаджик"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 700 грама
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • лук - 1 купичка, дребен
  • бяло вино - 100 мл
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • домати - 1 ч.ч. настъргани
  • брашно - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета пилешкото и го задушете в тенджера със загрято олио. Разбъркайте няколко пъти.

Прибавете обелените лукчета арпаджик (цели). Щом поомекнат, налейте бялото вино и гответе за кратко.

Прибавете малко брашно и червен пипер, а малко след тях сипете и пасираните домати.

Разредете с топла вода и посолете. Овкусете яхнията с черния пипер и дафиновия лист.

Гответе на умерен огън до пълна готовност на пилешкото и сгъстяване на соса. Разбърквайте от време на време. Накрая поръсете с магданоз и сервирайте.

Попската яхния с пилешко и арпаджик е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: