Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постна картофена яхния по селски

Постна картофена яхния по селски

РумиРуми
Новак
150
Постна картофена яхния по селски
Снимка: Руми
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"По желание може накрая да поръсите постната картофена яхния по селски със скълцан пресен магданоз."

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • картофи - 6 бр.
  • червени чушки - 2
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 2 глави
  • дафинови листа - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зарзаватът - лук, моркови и чушки се наситняват и се задушават в сгорещената мазнина.

Щом омекнат, прибавете брашното, овкусете с червени пипер и налейте един литър вода.

Нека заври и тогава сложете картофите. Овкусете със сол, дафинов лист и черен пипер на вкус.

Поставете капака на тенджерата и варете до омекване на всички продукти тази яхнията от картофчета.

Към края сложете настъргания домат и варете още десетина минути постната манджичка.

По желание може накрая да поръсите постната картофена яхния по селски със скълцан пресен магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: