Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постна нахутена яхния по индийски

Постна нахутена яхния по индийски

Постна нахутена яхния по индийски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Постната нахутена яхния по индийски е богата на аромати и е много вкусна."

Необходими продукти

  • нахут - 1 1/2 ч.ч. от консерва
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 ск.
  • кокосово мляко - 1 консерва от 400 мл
  • джинджифил - малко парче
  • кимион
  • къри
  • куркума
  • черен пипер
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • хималайска сол
  • кокосово брашно - 1 с.л.
  • зехтин - за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази постна гозбица скълцваме лука и чесъна, след което ги запържваме в тенджера с 2 лъжици зехтин за готвене.

Подправяме с подправките - джинджифил, къри, кимион, черен пипер, куркума.

Разбъркайте и след 2 минутки добавете кокосовото мляко от консерва.

Прибавете нахута и пюрираните домати. Варете яхнията още 10 минути.

Отстранете яденето от огъня.

Подправете постната яхния с лимонов сок и 1 с.л. кокосово брашно.

Разбъркайте добре и след 5 минути сервирайте готовата нахутена яхния.

Постната нахутена яхния по индийски е богата на аромати и е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: