Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени картофи с праз лук

Задушени картофи с праз лук

ИренаИрена
Новак
91
Задушени картофи с праз лук
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Само сиренце бихме добавили към тези задушени картофки - нищо друго"

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • праз - 3 - 4 стръка
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета, а празът на дребно. Объркайте ги добре, залейте ги с малко вода, само колкото да ги покрие.

Варете на тих огън до омекване на зеленчуците. Когато омекнат, зобавете олиото и солта, поръсете със ситно нарязан магданоз и задушавате докато ястието не остане само на мазнина.

По желание може да поднесете, поръсено с настърган кашкавал.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: