Edin.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница с кромид и праз лук

Вита баница с кромид и праз лук

Вита баница с кромид и праз лук
Снимка: Гергана Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"След баницата със сирене идва ред и на тази с кромид и праз лук"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • сирене - 300 г
  • кромид лук - 1/2 връзка зелен
  • праз - 2 стръка
  • олио - 200 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Апетитна баница с лук, която непременно трябва да опитате. Рецептата е следната:

Измийте, почистете и нарежете двата вида лук на ситно. Сложете половината олио в тиган и го запържете до омекване. Посолете.

Сиренето натрошете с помощта на вилица.

Разгънете две от корите. Напръскайте с малко олио, сложете лук и поръсете със сирене. Завийте корите на руло.

Поставете ги в намазнена тавичка, в която ще печете пухкавата вита баница. Повторете с всички кори до изчерпване на плънката.

Отгоре намажете баницата с праз с олио и печете за 40 мин. на 180 градуса. Ако желаете, покрийте с фолио, може и без него.

Щом витата баница с кромид и праз лук бъде готова, извадете от фурната, напръскайте леко с вода и завийте с кърпа, за да отпочине.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: