Начин на приготвяне
Замесете тесто от продуктите за него. Полученото тесто не трябва да лепне. Оставете го да почине за кратко, след което го разделете на 3 топки.
Намажете всяка топка с олио и ги покрийте с кърпа. Оставете отното да почине, защото тестото трябва да е меко и да може да се дърпа добре.
Вземете една топка я разтеглете като мекица - средата трябва да стане прозрачна.
Оставете разтегленото тесто на масата и продължете да дърпате краищата много внимателно. Накрая трябва да се получи толкова прозрачно, че да виждат покривката отдолу.
Настържете обелените ябълки и ги отцедете от течността. Смесете ги с канелата и поръсете част от тях върху листа. Навийте го на руло. Процедирайте така и с другите две топки.
Наредете сладката баничка в предварително намаслена тава и печете в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност.
Сладката вита баница с ябълки е много вкусна.