Edin.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сладка вита баница с ябълки

Сладка вита баница с ябълки

Сладка вита баница с ябълки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
160 мин.
Порции
7
"Наслаждавайте се на тази толкова вкусна вита баница по всяко време на деня"

Необходими продукти

  • тесто
  • брашно - колкото поеме (не бива да лепи)
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 300 мл
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • плънка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ябълки - 5 - 6 броя (обелени и настъргани)
  • канела
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от продуктите за него. Полученото тесто не трябва да лепне. Оставете го да почине за кратко, след което го разделете на 3 топки.

Намажете всяка топка с олио и ги покрийте с кърпа. Оставете отното да почине, защото тестото трябва да е меко и да може да се дърпа добре.

Вземете една топка я разтеглете като мекица - средата трябва да стане прозрачна.

Оставете разтегленото тесто на масата и продължете да дърпате краищата много внимателно. Накрая трябва да се получи толкова прозрачно, че да виждат покривката отдолу.

Настържете обелените ябълки и ги отцедете от течността. Смесете ги с канелата и поръсете част от тях върху листа. Навийте го на руло. Процедирайте така и с другите две топки.

Наредете сладката баничка в предварително намаслена тава и печете в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност.

Сладката вита баница с ябълки е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: