Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно с майонезата.
Угасете бакпулвера и содата за хляб в киселото мляко. Изчакайте известно време и прибавете към яйцата.
В отделна купичка натрошете сиренето.
Вземете кора за баница. Поръсете я с малко олио и 4 лъжици от плънката, разнесете по цялата кора. Поръсете с натрошено сирене и навийте на руло.
Намазнете с олио тава за печене и сложете рулото, като усучете на охлювче. Около него навивайте всички останали рула.
Поръсете с малко олио и намажете с останалата смес.
Включете фурната на 180 градуса.
Изпечете витата баница да готовност, а когато я извадите я покрийте за кратко с кърпа, за да се задуши.
Пухкавата вита баница е много вкусна.