Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно с олиото, оцета и захарта. Пресейте брашното със солта и го добавете към течните съставки, като си добавите топла водичка.
Полученото тесто разделете на 6 топки с еднаква големина. Сложете ги в подходящ съд с леко затопленото олио. Нека престоят така 30-тина минути, за да се отпусне тестото и да стане още по-еластично.
Върху чиста платнена покрива разточете всяко топче тесто до получаване на тънки кори, които са направо прозрачни. Дебелите краища на корите изрежете.
Намажете всяка разточена кора с мазнина и отгоре настържете сирене.
Използвайки покривката, навийте всеки лист на руло, като внимателно повдигате.
Намазнете тава за печене и вътре слагайте рулата, като ги увивате на охлюв. Всяко следващо руло увивайте около предишното.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете витата баница до готовност - необходим е около половин час.
Извадете от фурната готовата баница и веднага я напръскайте леко с вода. Покрийте с алуминиево фолио и задушете за 10-тина минути, след което сервирайте.
Пухкавата вита баница с дърпани кори е готова.