Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Пикантно свинско с праз лук

Пикантно свинско с праз лук

Пикантно свинско с праз лук
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Свинско с праз и лук - ароматът е божествен, вкусът - също"

Необходими продукти

  • праз - 2 бр.
  • свинско месо - 400 г
  • бира - 150 мл тъмна
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • люти чушки - 1 бр. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо измийте, нарежете на дребно и запържете в тенджера под налягане до промяна на цвета.

Добавете бирата и овкусете със сол. Затворете капака на тенджерата и гответе 10 мин.

Измийте и нарежете праза на филийки.

В дълбок тиган сложете месото и бульона от него, гответе до изпаряване. Сипете малко мазнина, добавете праза.

Гответе свинското с лук до готовност.

Малко преди пикантното свинско с праз лук да е готово, овкусете с подправките и лютото чушле.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: