Пържен праз със свинско

ЧародейкатаЧародейката
Новак
28181923
Пържен праз със свинско
Снимка: Чародейката
1 / 3
10/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • праз - 5 стръка
  • свинско месо - 500 грама (от бут или корем)
  • олио - 1/2 к.ч.
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • лют червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на късчета свинското месо.

Загрейте олио и запържете свинското до приятен загар. Посолете и го овкусете с черен пипер, прехвърлете го в чиния.

В същата мазнина запържете нарязания праз. Посолете и го гответе до омекване.

Върнете свинското в тигана и разбъркайте. Овкусете с черен, червен и лют пипер.

Гответе още няколко минути на умерен огън, като сложите капака на съда.

Поднесете ястието топло с чаша червено вино.

Пърженият праз със свинско е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: