Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Задушено свинско с праз и домати

Задушено свинско с праз и домати

Задушено свинско с праз и домати
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ароматно и много вкусно - да, говорим точно за тази рецепта за задушено свинско с праз и домати"

Необходими продукти

  • домати - 3 бр.
  • свинско месо - 800 г
  • праз - 3 бр.
  • зеленчукова подправка - 1 с.л. универсална
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 150 мл топла
  • червено вино - 100 мл
  • брашно - 4 с.л.
  • сол
  • краве масло - 40 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред измийте и подсушете свинското месо. Нарежете го на свински пържоли с дебелина до 1.5 см. Може и да парченца да го нарежете.

Смесете сол, черен пипер и брашното. Оваляйте месото в сместа. Пържете месото от двете страни до златисто. Заделете настрани и в същия тиган запържете наситнения праз.

Сипете водата, задушете за пет минути и разбъркайте. Добавете универсалната подправка, червения пипер, доматите, наситнени, сол и риган. Гответе още пет минути.

В подходяща тава изсипете половината от праза, отгоре сложете свинското и го покрийте с останалия праз.

Сипете червеното вино и завийте тавата със свинското с праз с алуминиево фолио.

Печете свинското за половин час, махнете фолиото и гответе още 10 минути.

Задушеното свинско с праз и домати поднесете за обяд или вечеря.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: