Начин на приготвяне
Най-напред измийте и подсушете свинското месо. Нарежете го на свински пържоли с дебелина до 1.5 см. Може и да парченца да го нарежете.
Смесете сол, черен пипер и брашното. Оваляйте месото в сместа. Пържете месото от двете страни до златисто. Заделете настрани и в същия тиган запържете наситнения праз.
Сипете водата, задушете за пет минути и разбъркайте. Добавете универсалната подправка, червения пипер, доматите, наситнени, сол и риган. Гответе още пет минути.
В подходяща тава изсипете половината от праза, отгоре сложете свинското и го покрийте с останалия праз.
Сипете червеното вино и завийте тавата със свинското с праз с алуминиево фолио.
Печете свинското за половин час, махнете фолиото и гответе още 10 минути.
Задушеното свинско с праз и домати поднесете за обяд или вечеря.