Задушено свинско с бамя

Мариана В.Мариана В.
Новак
306
Задушено свинско с бамя
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Свинско с бамя, за което ви даваме рецепта веднага"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • бамя - 100 г суха
  • свинска мас - 3 - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • червен пипер
  • сол
  • оцет - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маста и запържете нарязаното на средни парчета свинско месо до зачервяване. Добавете ситно нарязания лук и пържете до омекването му, след което подправете със сол и червен пипер и налейте 1 ч.ч. гореща вода. Оставете ястието да се задушава на тих огън.

Междувременно изплакнете банята в няколко хладка вода, залейте я с оцет и вода в равни количества и я оставете да кисне около 1 час. След това я изплакнете отново и оставете да се изкисва в 2 ч.ч. гореща вода и 1 к.ч. оцет.

Когато месото поумекне, добавете бамята, както и сока, в който се е киснала. Оставете да се задушава на тих огън ястието до готовност.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: