Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско задушено с праз и моркови

Свинско задушено с праз и моркови

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Свинско задушено с праз и моркови
Снимка: Мария Симова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • чушки - 2 бр. червени
  • свинско месо - 2 кг
  • картофи - 2 бр.
  • стерилизирани домати - 700 мл цели
  • моркови - 2 бр.
  • бяло вино - 50 мл
  • праз - 1 стрък
  • олио - 70 мл за пържене
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото измийте и нарежете на парченца.

Сипете олиото в тиган, добавете месото, поръсете черен пипер и кимион, запържете.

Сложете в гювеч, добавете доматите с нарязаните картофи, чушки, лук и праз. Посолете.

Сложете дафиновия лист и сипете виното в гювеча.

Сложете в студена фурна и печете за час на 180 градуса.

Поднесете свинското задушено с гарнитура от варен ориз, поръсено с магданоз.

Свинското задушено с праз и моркови е много вкусно!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: