Свинско с праз и ориз

Свинско с праз и ориз
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Свинско с праз и ориз е доста вкусно и традиционно - какви подправки бийте му сложили"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 2 бр. бялата част
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • чубрица
  • бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се сварява в подсолена вода.

Празът се нарязва на полумесеци и се запържва в олиото.

Свареното месо се отцежда и се прибавя към праза. Запържва се за кратко и се добавя измитият ориз.

Ръсят се подправките.

Разбърква се, налива се бульонът, като съотношението е 1:4.

Прехвърля се свинското с ориз в тавичка и се пече, докато оризът поеме течността и се зачерви отгоре.

Поръсваме с пресен магданоз свинско с праз и ориз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: