Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Боб с пушени ребра в гювеч

Боб с пушени ребра в гювеч

Боб с пушени ребра в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Пушените ребърца придават страхотен вкус на този боб в гювеч"

Необходими продукти

  • пушени ребра - 500 грама
  • зелен лук - 1 връзка
  • боб - 500 грама
  • пресен чесън - 1 стрък
  • моркови - 1 брой
  • олио - 5 с.л.
  • червени чушки - 1 брой
  • домати - 1 брой
  • червен пипер - 0.5 с.л.
  • мащерка - 2 - 3 стръкчета
  • джоджен - 6 - 7 стръка
  • целина - 2 - 3 листчета
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го накиснете в студена вода за една нощ.

На следващия ден подменете водата с нова и сложете на котлона. Когато заври бобът, сменете пак водата. Измийте боба и го сипете в гювеч.

Наситнете чушката, моркова, чесъна и зеления лук. Сипете ги при боба и сипете малко олио и червен пипер. Налейте вода и сложете капака на гювеча.

Пъхнете го в студена фурна и включете градусите на 220 градуса. След 30 минути намалете градусите на 150.

Когато бобът е почти сварен, овкусете със солта и пресните подправки - мащерка, целина и джоджен. Разбъркайте и добавете настъргания домат и нарязаните ребра.

Върнете във фурната и печете до готовност.

Бобът с пушени ребра в гювеч е много вкусен, опитайте!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: