Начин на приготвяне
От предишната вечер накиснете боба в студена вода.
На следващия ден сипете 2 лъжици олио в тенджера под налягане и запържете за кратко ребърцата. Прибавете измития боб и налейте нова вода. Затворете с капака и варете 20 минути от момента на вдигане на налягането.
Изпуснете парата и отворете тенджерата. Извадете месото.
Наситнете зеленчуците и ги сипете в тенджерата. Прибавете доматеното пюре и изброените подправки.
Отново затворете, гответе 10 минути от момента на вдигането на налягаенто.
Сипете 5 лъжици олио в съд и запържете червения пипер. Добавете брашното и малко след това сипете запръжката при боба.
Върнете на огъня, прибавете месото и гответе 10-тина минути - вече на отворен капак.
Поръсете с магданоз и сервирайте яхнията.
Боб яхнията с ребра е много вкусна.