Свинско с боб яхния

Свинско с боб яхния
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Просто няма как да подминете аромата от тази боб яхния"

Необходими продукти

  • свинско месо - 300 г
  • бял боб - 250 г
  • брашно - 3 с.л.
  • моркови - 2 бр. малки
  • лук - 1 глава
  • чушки - 4 бр. печени
  • чубрица - 1 щипка
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 50 мл
  • сол
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете боба.

Нарежете месото на парчета и го запържете в голяма тенджера.

Накълцайте лука на ситно и го добавете. След това добавете и боба и залейте с 1 л вода.

След това сипете още няколко пъти вода, докато бобът е готов.

Овкусете го със зеленчуковата подправка, солта и черния пипер.

Добавете и нарязаните на ситно моркови и чушки.

Оставете боб яхнията да се свари напълно.

Пригответе запръжката с олиото, брашното и червения пипер и я добавете в ястието.

По желание овкусете с щипка чубрица.

Свинското с боб яхния е голяма вкусотия.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: