Начин на приготвяне
Измийте боба и го накиснете в студена вода за една нощ.
На следващия ден подменете водата с нова и сложете на котлона. Когато заври бобът, сменете пак водата. Измийте боба и го сипете в гювеч.
Наситнете чушката, моркова, чесъна и зеления лук. Сипете ги при боба и сипете малко олио и червен пипер. Налейте вода и сложете капака на гювеча.
Пъхнете го в студена фурна и включете градусите на 220 градуса. След 30 минути намалете градусите на 150.
Когато бобът е почти сварен, овкусете със солта и пресните подправки - мащерка, целина и джоджен. Разбъркайте и добавете настъргания домат и нарязаните ребра.
Върнете във фурната и печете до готовност.
Бобът с пушени ребра в гювеч е много вкусен, опитайте!