Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Боб със свински гърди в гювеч

Боб със свински гърди в гювеч

Боб със свински гърди в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Ако трябва да сготвите боб, задължително го направете в гювеч и със свински гърди"

Необходими продукти

  • боб - 1.5 ч.ч.
  • свински ребра - 1 кг
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • домати - 2 броя
  • джоджен
  • чушки - 1 брой
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предишната вечер в студена вода.

На следващия ден го отцедете.

Сложете нарязаните ребра в гювеч и добавете боба.

Наситнете морковите и ги сипете при останалите продукти. Залейте с вода и сложете капака на гювеча.

Задушавайте на умерен огън до омекването на боба.

Прибавете наситнените и обелени доамти, чесън, лук и чушка. Поръсете с джоджен, червен пипер и сол, варете до готовност.

Бобът със свински гърди в гювеч е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: