Свински гърди с мед и чесън

Аника ВойтАника Войт
Новак
9211k163
Свински гърди с мед и чесън
Снимка: Аника Войт
1 / 2
25/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Любимата марината за свинските пържолки на фурна"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг без кост
  • за маринатата
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • лимони - 1/2 бр.
  • мащерка - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа пригответе маринатата за месото.

Сложете зехтина, изцедете един лимон (внимавайте да не паднат семките).

Подправете с червен пипер, мащерка и сол. Добавете меда и пресованите скилидки чесън.

Разбъркайте много добре и в купата поставете нарязаните на малки порции свински гърди.

Разбъркайте го добре и оставете в хладилника да престоят няколко часа или дори 1 нощ.

След това извадете месото и го подредете в тавичка. Налейте около 200 мл вода и завийте добре с домакинско фолио.

Поставете във фурната на 220 градуса и печете за около 45-55 минути.

Извадете внимателно тавата със свинското печено и открийте фолиото.

Върнете я обратно във фурната и допечете свинските гърди с мед и чесън още 15 мин, за да получите хубава коричка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: