Начин на приготвяне
В дълбока купа пригответе маринатата за месото.
Сложете зехтина, изцедете един лимон (внимавайте да не паднат семките).
Подправете с червен пипер, мащерка и сол. Добавете меда и пресованите скилидки чесън.
Разбъркайте много добре и в купата поставете нарязаните на малки порции свински гърди.
Разбъркайте го добре и оставете в хладилника да престоят няколко часа или дори 1 нощ.
След това извадете месото и го подредете в тавичка. Налейте около 200 мл вода и завийте добре с домакинско фолио.
Поставете във фурната на 220 градуса и печете за около 45-55 минути.
Извадете внимателно тавата със свинското печено и открийте фолиото.
Върнете я обратно във фурната и допечете свинските гърди с мед и чесън още 15 мин, за да получите хубава коричка.