Начин на приготвяне
Накиснете боба в студена вода от предишната вечер. На сутринта го отцедете.
Измийте свинските гърди и ги нарежете на парчета.
Сипете 2 лъжици олио в тенджера под налягане и запържете свинското. Добавете всички наситнени зеленчуци и ги задушете за кратко.
Сипете боба, доматеното пюре и овкусете с подправките. Налейте вода и затворете капака. Варете боба около 40 минути.
В малък съд загрейте олиото и запържете червения пипер. Сипете брашно и също го запържете за кратко, сипете в тенджерата.
Прехвърлете боба с гърдите в гювеч. Сложете в студена фурна, включете на 200 градуса и печете около 40 минути.
Фасулът със свински гърди и зеленчуци е много вкусен.