Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински гърди без кост с картофи

Свински гърди без кост с картофи

Свински гърди без кост с картофи
Снимка: Тодоринка Бернардова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
2
"Започнете ли да се чудите какво да приготвите днес за вечеря, значи е време за вкусни свински гърди с картофки"

Необходими продукти

  • гърди - 1 кг
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол - 1 с.л.
  • краве масло - 40 г
  • бира - 100 г
  • вода - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези свински гърди без кост с картофи месото се измива и отцежда от водата.

Поставят се в тавичка. Сухите съставки се смесват и гърдите се посоляват.

Поливат се с разтопеното краве масло.

Картофите се обелват и се нареждат в тавата около гърдите.

Налива се бирата и водата. Слага се фолиото и се печат 2 часа на 180°C.

Вашето вкусно свинско печено е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: