Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Бял боб с джолан в гювеч

Бял боб с джолан в гювеч

Бял боб с джолан в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
6
"Ако знаете само какъв аромат се носи от това джоланче с боб.."

Необходими продукти

  • боб - 400 грама
  • свински джолан - 800 грама
  • домати - 1/2 к.ч. наситнени
  • чушки - 1 червена
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • олио - 4 с.лъжици
  • целина - 1/3 глава
  • джоджен - 4 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • целина - 1 с.л. суха
  • мащерка - 1/2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го накиснете в чиста вода за една нощ.

На следващия ден изсипете водата и го залейте с нова. Сложете на огъня и когато течността заври, изхвърлете цялата и сипете боба в гювеч.

Добавете наситнените домати, чушка, морков и лук. Овкусете с подправките и налейте олиото.

Натрийте свинския джолан с черен пипер. Сложете го върху боба и налейте отстрани вода. Сложете капак и пъхнете гювеча в студена фурна.

Включете на 220 градуса и печете 30 минути. Намалете градусите на 150 и печете още около 3 часа. Едва накрая овкусете със сол.

Белият боб с джолан в гювеч е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: