Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Свински пушени ребра с фасул

Свински пушени ребра с фасул

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"По аромата ще познаете този боб със свински пушени ребра"

Необходими продукти

  • пушени ребра - 1 кг
  • боб - 500 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата я знам от моята майка, която знаеше, че няма ли в боба месо, никой няма да го погледне.

Пушените свински ребра се нарязват на парчета, овкусяват се с червен пипер и се слагат в дълбока тенджера. Заливат се с гореща вода, колкото да ги покрият и са варят на бавен огън до готовност.

В отделен съд се слага боба и се вари до готовност без никакви подправки.

Когато е почти готов, запържваме лука до златисто и го прибавяме към боба. Прибавяме и свинските ребра, като се съобразяваме с количеството на бульона.

Овкусяваме бобената чорба с пресен джоджен и варим още 30 минути на тих огън.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: