Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Свински ребра с прясно зеле на фурна

Свински ребра с прясно зеле на фурна

Свински ребра с прясно зеле на фурна
Снимка: Тодоринка Бернардова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Свински ребра с прясно зеле на фурна - комбинация от любими вкусове, приготвена по най-апетитния начин."

Необходими продукти

  • свински ребърца - 600 - 700 г
  • прясно зеле - 1 зелка средна
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • чесън - 5 - 6 ск.
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се нарязват и се сваряват в подсолена вода.

Зелето се нарязва и се запържва в олиото заедно с чесъна.

Като омекне зелето, се прибавят подправките и нарязаните домати.

Разбърква се и се и се прехвърля в тавичка за печене.

Отгоре се нареждат ребърцата. Налива се бульон да покрие зелето в тавата.

Печем свинските ребра с прясно зеле на фурна на 250 градуса до извиране на течността.

Следващия път препоръчваме да опитате и от тези рецепти за свинско със зеле.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: