Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Прясно зеле с бахур на фурна

Прясно зеле с бахур на фурна

Прясно зеле с бахур на фурна
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Тази зимна вкусотия е причина да обичаме студените дни."

Необходими продукти

  • бахур - 400 г
  • зеле - 1 прясна зелка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето трябва да се почисти от кочана и външните листа и да се наситни. Овкусяваме го със сол и го намачкваме с ръце, за да стане по-меко.

Обелваме доматите и ги рендосваме, след което ги смесваме със зелето.

В дълбок тиган или тенджера загряваме мазнина. Запържваме зелето, като бъркаме енергично, за да не загори.

Овкусяваме с червен пипер и червен пипер. Прехвърляме сместа в тава.

Наливаме 2 ч.ч. топличка вода. Следете течността при печенето и при нужда, добавете още, за да не е сухо зелето.

Режем бахура на големи късове и го разполагаме върху зелето. Печем до готовност в нагрята фурна.

Когато бахурът се позапече от горната страна, го обърнете, за да се запече и от другата.

Прясното зеле с бахур на фурна е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: