Начин на приготвяне
Зелето се нарязва на тънко, посолява се и се претрива с ръце. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в половината от растителното масло.
Смесват се зелето, задушеният лук и настърганото зеле и се изсипват в намазана с мазнина малка тавичка.
Наръсват се с червения пипер, а отгоре се нареждат филии от доматите, посоляват се и се заливат с останалото растително масло.
Ястието се пече в умерена фурна, докато зелето омекне (ако е необходимо, се добавя 2 – 3 супени лъжици гореща вода).
Когато зелето омекне и остане на мазнината, в кравето масло се разбърква галетата и се изсипва върху зелето.
В средата на всяка порция се чуква от ниско по 1 яйце, наръсва се с щипка сол и черен пипер и ястието отново се запича, докато се стегне белтъкът на яйцата.