Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Прясно зеле с домати и яйца на фурна

Прясно зеле с домати и яйца на фурна

Прясно зеле с домати и яйца на фурна
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Споделете това ястие с цялото семейство. Насладете му се!"

Необходими продукти

  • зеле - 800 г
  • домати - 5 - 6 бр.
  • масло - ½ ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 3 глави
  • сирене - 150 г
  • галета - 4 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на тънко, посолява се и се претрива с ръце. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в половината от растителното масло.

Смесват се зелето, задушеният лук и настърганото зеле и се изсипват в намазана с мазнина малка тавичка.

Наръсват се с червения пипер, а отгоре се нареждат филии от доматите, посоляват се и се заливат с останалото растително масло.

Ястието се пече в умерена фурна, докато зелето омекне (ако е необходимо, се добавя 2 – 3 супени лъжици гореща вода).

Когато зелето омекне и остане на мазнината, в кравето масло се разбърква галетата и се изсипва върху зелето.

В средата на всяка порция се чуква от ниско по 1 яйце, наръсва се с щипка сол и черен пипер и ястието отново се запича, докато се стегне белтъкът на яйцата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: