Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Фасул със свински джолан в гърне

Фасул със свински джолан в гърне

ЗориЗори
Новак
15515k
Фасул със свински джолан в гърне
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
8
"Свинско джоланче с фасул в гювеч"

Необходими продукти

  • чушки - 2 - 3 бр.зелени
  • кромид лук - 2 глави
  • боб - 2 ч.ч.
  • чесън - 1 малка глава
  • свински джолан - 2 бр., малки, с кост и кожа
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 4 с.л. или 2 бр. белени и наситнени домати
  • джоджен
  • девесил
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го накиснете във вода за през нощта. Изплакнете и сипете в тенджера. Сипете вода и оставете да заври. Щом стане, махнете водата и сипете в глинено гърне.

Запечатайте свинския джолан от всички страни, оставете го при боба в гювеч.

Добавете нарязаните на ситно морков, чесън, лук и чушки. Сипете вода да покрие продуктите, около 2 пръста над тях. Добавете доматеното пюре, червен пипер и доматите. Овкусете със сол, джоджен и девесил.

Затворете гювеча с капак, укрепете с тесто (вода + 4-5 с.л. брашно)

Сложете свинското с боб в студена фурна и печете 2-3 часа на 150-160 градуса.

Фасулът със свински джолан в гърне е готов!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: