Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен фасул в глинено гърне

Постен фасул в глинено гърне

Постен фасул в глинено гърне
Снимка: Гергана Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
225 мин.
Порции
6
"Постен, но отново много вкусен постел фасул"

Необходими продукти

  • червен боб - 400 грама
  • моркови - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 брой
  • чушки - 1 зелена и 1 червена
  • целина - 2 стръка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • джоджен - 5 листчета
  • олио - 80 мл
  • лют червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте червения боб и го сипете в тенджера. Залейте го с вода и сложете да се вари за около час.

Отцедете го и го прехвърлете в гювеч. Прибавете към него наситнените чушки, моркови и лук. Сипете 2 литра топла вода и варете на умерен огън около 2 часа.

Прибавете обеления и наситнен домат, както и нарязаните пресни джоджен и целина.

Овкусете с чубрица и сол, сипете олиото и гответе още половин час.

Поръсете с лют червен пипер (ако обичате) и сервирайте боба топъл.

Постният фасул в глинено гърне е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: