Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен фасул в гювеч

Постен фасул в гювеч

Постен фасул в гювеч
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Дори и постен този боб в гювеч ни е много, много любим"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • боб - 600 г
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чушки - 2 бр. зелена и червена + 3 сушени
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боба накиснете за няколко часа, същото направете и със сухите чушки. Почистете и нарежете морковите и лука. Запържете ги в мазнина.

Прибавете нарязаните червени чушки и боба. Прехвърлете в боба в гювеч заедно със сухите чушки.

Сипете 1 л вода, затворете капака и гответе постния боб три часа на 180 градуса. Щом се сварите, поръсете червен пипер и сол.

Запържете брашното в олио, добавете малко от бульона и джоджена. Сипете запръжката и печете още няколко минути.

Постния фасул в гювеч поръсете с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: