Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Фасул с манатарки в гювеч

Фасул с манатарки в гювеч

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Постен боб с невероятен аромат на манатарки - гозба, която ще стане любима на семейството ви."

Необходими продукти

  • манатарки - 2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр. кромид
  • боб - 2 ч.ч. бял
  • целина - 1 парче
  • чесън - 3 бр.
  • домати - 1 бр. обелен
  • чушки - 3 бр. печени пиперки
  • чубрица
  • джоджен
  • слънчогледово олио - 3 с.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба във вода за една нощ и след това го слагаме в тенджера на котлона да ври. Щом започне да къкри и да се образува пяна, сменяме водата и слагаме боба в гювеч или гърне.

Прибавяме слънчогледово олио, надребнени гъби, червен пипер, сол и чубрица. Варим боба за около 90 мин. или докато омекне.

Междувременно надребняваме останалите продукти за нашето ястие - домат, лука, чушките, морков, целина. Всичко това слагаме при боба в гювеча.

Разбъркваме и оставяме бобената гозба да къкри, докато продуктите омекнат добре. Към края слагаме скълцаните джоджен и магданоз. Добавяме още сол и червен пипер, ако е нужно.

Фасул с манатарки в гювеч е вкусно постно предложение. Ако обичате да приготвяте постен бобец, ще ви допадне и този вариант.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: