Начин на приготвяне
Взимаме пържолите и свинската плешка, измиваме, почистваме и ги нарязваме на парчета.
Всички сухи подправки и гъбите смиламе и смесваме заедно. Към тях добавяме и подправките.
С тази готова смес поръсваме свинските късчета. Слагаме ги в гювеча, разбъркваме, за да се овкусят всички равномерно.
След това наливаме избрания алкохол и отново разбъркваме до усвояването му. Това е нашата марината за месо, в която оставяме свинското за около 120 мин.
Щом времето измине, в случай че течността липсва и е поета от месото, доливаме чаша вода.
Кравето масло се реже на парченца и се слага в гювеча. Ястието се захлупва с капака и се слага в студена фурна. Пече се за 45-50 мин. на 180 градуса, след което - с премахнат капак за още 10-15 мин.
Щом пържолите с манатарки в гювеч станат готови, изключете фурната, но оставете гювеча да си обере топлото за около 25 мин.