Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Пържоли със сарми в гювеч

Пържоли със сарми в гювеч

МариянаМарияна
Новак
252k
Пържоли със сарми в гювеч
Снимка: Марияна
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
320 мин.
Общо
360 мин.
Порции
6
"Пържоли със сарми в гювеч - пълна ще е трапезата с него"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 1 кг вратни
  • кайма - 500 г
  • бекон - 150 г
  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч. за гювеча + 1/2 ч.ч. за каймата
  • олио - 1/3 ч.ч. за каймата + 7 с.л. за за запечатване на месото
  • червен пипер
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете зелевите листа и ги почистете от жилите и твърдата част на кочана.

За плънката задушете в дълбок тиган каймата заедно с бекона.

След това добавете ориза.

Продължете да ги задушавате и през това време ги овкусете със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица.

Добавете водата и оставете сместа да поври.

Сложете в зелевите листа от плънката и ги завийте сармичките.

Покрийте дъното на глинен гювеч с няколко големи листа и наредете отгоре сармите.

Нарежете свинското месо на пържоли и ги начукайте с дървено чукче. Овкусете ги с подправки по избор и ги запечатайте в тиган с малко мазнина и от двете страни.

Редувайте в гювеча сармите със свинските пържоли. Налейте вода в гювеча и го сложете да се пече на 250 °C, а след това намалете градусите до 160 °C.

Пържолите със сарми в гювеч са много вкусни.

Насладете им се с хубаво червено вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: