Начин на приготвяне
Отделете зелевите листа и ги почистете от жилите и твърдата част на кочана.
За плънката задушете в дълбок тиган каймата заедно с бекона.
След това добавете ориза.
Продължете да ги задушавате и през това време ги овкусете със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица.
Добавете водата и оставете сместа да поври.
Сложете в зелевите листа от плънката и ги завийте сармичките.
Покрийте дъното на глинен гювеч с няколко големи листа и наредете отгоре сармите.
Нарежете свинското месо на пържоли и ги начукайте с дървено чукче. Овкусете ги с подправки по избор и ги запечатайте в тиган с малко мазнина и от двете страни.
Редувайте в гювеча сармите със свинските пържоли. Налейте вода в гювеча и го сложете да се пече на 250 °C, а след това намалете градусите до 160 °C.
Пържолите със сарми в гювеч са много вкусни.
Насладете им се с хубаво червено вино.