Edin.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Манатарки пане

Манатарки пане

Манатарки пане
Снимка: Станислава Вълкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • бира - 1 ч.ч.
  • манатарки - 500 грама
  • яйца - 2 броя
  • магданоз - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете манатарките и изрежете долната част на пънчето им. Измийте и ги подсушете внимателно, след което ги нарежете на парчета.

Пригответе панировката, като разбиете яйцата и ги смесите с брашното и бирата. Посолете я хубаво.

Загрейте достатъчно количество олио в тиган. Потапяйте гъбите в панировката и ги пускайте в загрятото олио.

Пържете ги до хубав златист цвят. Наредете мезето в чиния, поръсете с магданоз и соев сос.

Манатарките пане са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: