Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч с цели лукчета

Постен гювеч с цели лукчета

MarianeMariane
Новак
6944444
02/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"По желание преди поднасяне на постния гювеч може да поръсите със свеж магданоз. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • лук - 1 кг млади лукчета или арпаджик
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 1 - 2 бр.
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука, изсипваме го в тава, прибавяме олиото и червения пипер, заливаме с 3 ч.ч. вряла вода и слагаме във фурната да се пече.

Когато лукчетата омекнат, прибавяме ориза и доматите, нарязани на кубчета.

Връщаме обратно във фурната и печем до готовност на ориза.

По желание преди поднасяне на постния гювеч може да поръсите със свеж магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: