Начин на приготвяне
Почистваме си ципурата, ако не е почистена в магазина.
Отваряме коремчето и я овкусяваме със сол и черен пипер отвътре.
Поставяме скилидки чесън, който сме обелили предварително и нарязали на половинки, мащерката и по 1-2 резена лимон.
Посипваме с олио и оставяме на страна.
В дълбока купа изсипваме солта, объркваме с малко вода до степен, докато стане като лепкаво тесто.
Вземаме си тавичка, в която на дъното разстиламе морската сол и поставяме рибата.
Поставяме рибата и добавяме останалата сол отгоре, като покриваме напълно рибата.
Поставяме в печката и я печем 30 - 40 минути на 180 °C във фурната.
Когато изтече това време, вадим съда и оставяме печената риба за няколко минути.
Разчупваме солта с нож или вилица, вадим рибата и подправките отвътре и ги поливаме с олио и лимонов сок.
Сервираме ципурата в морска сол на фурна, докато е още топла.