Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена ципура във фолио на скара

Печена ципура във фолио на скара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Печена ципура във фолио на скара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Поднесете с гарнитура по избор тази печена ципура във фолио на скара и, разбира се, много лимон"

Необходими продукти

  • ципура - 1 риба
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • пресен лук - 2 стръка, зелените листа
  • зехтин - 4 с.л. + за намазняване и на фолиото
  • бял пипер - 3 щипки
  • чери домати - 8 бр.
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • босилек - пресен
  • естрагон - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурата отвън и отвътре, измийте я и я подсушете.

Сложете я в голяма чиния и хубаво я намажете от всички страни със зехтин, бял пипер, сол и лимонов сок.

Вътре в коремчето сложете скилидките чесън, накълцан пресен лук и няколко чери доматчета.

Останалите доматчета и лук сложете около рибата върху добре намазненото алуминиевото фолио.

Хубаво увийте рибата в него и я сложете на скарата се пече и от двете страни за 6-7 минути.

Оставете печената риба затворена дори след като я махнете от скарата.

Поднесете с гарнитура по избор тази печена ципура във фолио на скара.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: